Vitamina D poate reduce riscul de infecție cu coronavirus

Fostul director al centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor din Statele Unite a spus că vitamina D poate reduce riscul de infecție cu coronavirus.

COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus, a depășit jumătate de milion de persoane infectate la nivel mondial. Tot mai multe persoane caută modalități de a evita boala de la măsuri primare, cum ar fi distanțarea socială, de a rămâne acasă și de a urma carantina. Potrivit unui profesionist din domeniul sănătății, o metodă eficientă de prevenire a coronavirusului poate străluci din cer sau poate fi îmbuteliată în trusa de prim ajutor.

 

Vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi care este prezentă în mod natural în foarte puține alimente. Dar poate fi obținut cu ușurință din suplimente, fie prin expunerea la razele ultraviolete de la soare, fie prin suplimente alimentare. Vitamina D are multe funcții în corpul nostru, cum ar fi:

favorizează absorbția calciului
modulează creșterea celulară
susține funcția neuromusculară
îmbunătățește funcția imunitară

Ascultă părerea Dr. Tom Frieden, fost director al centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor din Statele Unite. Potrivit acestuia, rolul vitaminei D asupra sănătății imune poate fi foarte important în prevenirea infecției cu coronavirus.

VITAMIN-D-korona-virus-covid-19-my-aloe-bg-vera-lr myaloe.bg

“Suplimentarea cu vitamina D reduce riscul de infecții respiratorii, reglează producția de citokine și poate reduce riscul altor virusuri, cum ar fi gripa”, a scris dr. Frieden într-o declarație pe Foxnews.com. „Infecția respiratorie poate duce la furtuni de citokine – un ciclu vicios în care celulele noastre inflamatorii dăunează organelor în tot corpul – ceea ce crește mortalitatea pentru cei cu COVID-19. Vitamina D adecvată poate oferi o protecție modestă populațiilor vulnerabile.

Acest lucru este important în special pentru persoanele cu deficit de vitamina D.

Dr. Frieden remarcă faptul că mai mult de 40% dintre adulți pot avea deficiență de vitamina D. Mai ales oamenii care trăiesc în nord, unde lunile de iarnă pot aduce perioade lungi de vreme înnorată.

Știința susține ipoteza prevenirii vitaminei D, dar încă nu există dovezi definitive.Woman Phyto Капсули lr myaloe.bg лр

 

În general, știința susține ideea că vitamina D poate ajuta la prevenirea coronavirusului. În prezent, nu există dovezi concrete. Dr Frieden a spus într-o declarație că “există dovezi de sezonalitate în unele boli respiratorii, inclusiv gripa și tuberculoza”.“

Ipoteza principală este că sezonalitatea se datorează scăderii vitaminei D datorită expunerii reduse la lumina soarelui în lunile de iarnă “, spune Frieden. „Nu există o sezonieră a gripei sau a tuberculozei în unele climat tropical (cum ar fi India de Sud). În cazul în care vremea și expunerea la soare rămân mai constante pe tot parcursul anului.

Modul de alimentare poate de asemenea să crească într-o oarecare măsură producția de Vitamina D. Inclusiv alimentele precum peștele gras, crustaceea și gălbenușurile de ou vă pot ajuta să obțineți suficientă vitamina D în dieta dvs. Dr. Frieden are câteva alte sugestii pentru a obține vitamina D necesară:

Putem face multe lucruri pentru a ne îmbunătăți rezistența la infecție. Acestea includ:

activitate fizică regulată
destul somn
renunțarea la fumat și alte consumuri de tutun
și pentru persoanele care trăiesc cu diabet, punându-le sub control

 

Vita Active Червени плодове-myaloe.bg-lr-лр

A lua un multivitamin care folosește vitamina D sau un supliment de vitamina D nu poate răni, dar poate ajuta.

„Încă studiem impactul COVID-19. Tot ceea ce putem face pentru a îmbunătăți sistemul imunitar și rezistența noastră este un pas în direcția corectă.

VITA ACTIVE multivitamine naturale conțin doza zilnică necesară de Vitamina D în organism. Vă recomandăm să consumați zilnic.

Vizitati magazinul VITA ACTIVE
Aceste vitamine au o clasă înaltă și au o origine garantată din Germania, care va:
Îți îmbunătățesc și îți întăresc sistemul imunitar
Îmbunătățirea metabolismului energetic
Îmbunătățirea funcției sistemului nervos cu tiamina  etc.

În următorul articol puteți citi de ce este important să luați multivitamine naturale în fiecare zi.

Мy Аlое